HABERLER>POLİTİKA
8 Eylül 2022 Perşembe - 10:36

Çıray’dan 6’lı masa için ‘HDP’ çıkışı: İYİ Parti asla taviz vermez!

Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’nin önderliğinde yürütülen 6’lı masada ‘HDP’nin olduğu yönündeki iddiaları değerlendiren İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, “Türk milletinin tamamı gibi İYİ Parti, PKK’ya karşı dimdiktir. O şerefsiz örgüte ve onlara destek verenlere karşı asla taviz vermez” diye konuştu.

Çıray’dan 6’lı masa için ‘HDP’ çıkışı: İYİ Parti asla taviz vermez!

EGEDESONSÖZ – İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, CHP’li Güresel Tekin’in “HDP’ye bakanlık verilebilir” sözlerinin yanı sıra Cumhur İttifakı’nın 6’lı masanın gizli ittifağının HDP olduğuna dair söylemleri ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

BİZİM OLDUĞUMUZ YERDE MASANIN ALTINA KİMSE GİREMEZ
Çıray yaptığı açıklamada,  “Bana gelen bilgilere göre tam tersi başka yerlerde başka görüşmeler var. Türk milletinin tamamı gibi İYİ Parti, PKK’ya karşı dimdiktir. O şerefsiz örgüte ve onlara destek verenlere karşı asla taviz vermez. Bu 6’lı masanın içinde bulunan partilerin belli isimlerinin ağzından çıkanı kulağının duyması lazım. Yetkili ağızlar dışında söylenen sözlerin bir kıymeti yok. Gürsel Bey ya da Aytun Çıray… Biz partinin seçilmiş organlarında değiliz. Milletvekili de olsanız Türkiye zorlu dönemlerden geçiyor. Herkes söylediği söze dikkat edecek. Söylenen söz yersiz ve zamansızdır. Ortada doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz. Ben siyasilerin belli TV'lerde siyasi olmayan kişilerle siyasi polemiğe girmesini doğru bulmuyorum. Bu laf söylenmemeliydi. Zaten olabilecek bir şey değildir. Boş laftır. Asla 6'lı masayı etkilemez. Bizim olduğumuz yerde masanın altına kimse giremez. Benim genel başkanım şeffaflığı savunuyor. Habur’da AK Parti ile birlikteydiler. Devletin taburunun içinden bayrak indirildi! Eş başkanları ne diyor? Bizi Kandil’e arabulucu olarak devlet gönderdi diyor. PKK ile ilgili her türlü ilişkinin altında onlar vardı. Öcalan'ın Kürt kardeşlerimizin temsilcisi haline getirme suçunu onlar işlemiştir. Bu tür kavgalar ile bizim Kürt seçmenler ile aramızı bozdurmaya çalışıyorlar. Ne İYİ Parti’nin ne de herhangi bir meşru siyasi partinin PKK ile işbirliği olamaz. Olursa gereğini yapmak sizin elinizde. Bu şarkıcı tutuklamaya benzemez” ifadelerini kullandı.

İSMAİL KAHRAMAN ÖNCE KENDİ DAMADINI ÜLKEYE GETİRSİN
9 Eylül kutlamaları için tartışma yaratan açıklamalarda bulunan TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman ile ilgili sert tepki gösteren Çıray, “İsmail Kahraman önemli adam, meclis başkanı yaptı. O İzmir’in kurtuluşunu ve Kurtuluş Savaşı’nı kabul etmiyor ve Türkiye tek bir silah atmadı diyor.Böyle gelmiş gitmiş kendi kendine. Biz Türkiye'yi tekrar fethettik Kurtuluş Savaşı ile. Neyi kutlayacağımızı İsmail Kahraman gibi FETÖ ihtilaslısına mı soracağız? Önce kendi damadını ülkeye getirsin. Kendi damadı FETÖ’den kaçak. Kendi damadının hastanelerine kayyum atanıyor, peki kimi atıyorlar?  Kendi abisi, kardeşini ya da çocuğunu atıyorlar. Bıraksınlar Türk milletine palavra kesmeyi. Türkiye'nin en büyük terör örgütü, Apo’dan PKK’dan daha da tehlikeli olanı FETÖ’dür. PKK tehlikeli bir terör örgütü, ancak biz buna dik durduk. Türkiye'de Türkler ile Kürtler arasında iç savaş çıkarmayı başaramadılar. Hiçbir zaman için PKK devlete sızmadı. Ancak siz FETÖ’yü getirip devlet yaptınız. Ayaklanma yapacak kadar ileriye götürdünüz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan’a yönelik mesajları ile ilgi değerlendirme yapan Çıray, “Bir gece ansızın gelebilirim diyorsan demek ki ansızın değil haber veriyorsun. Bunlar tamamen iç politikaya yönelik hareketler. Haziran’da Türkiye’de seçimler var, Temmuz’da da Yunanistan'da seçimler var. İki tarafın yönetimi de kötü durumda. İkisi karşılıklı kayık çakıştıracaklar. Bunlar seçime yönelik iç politika propagandasından başka bir şey değildir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili ismin kim olacağı ile ilgili bir görüşme olup olmadığı yönündeki soruya yanıt veren Çıray, “Benim buna beyanat verecek yetkim yok. 6 lider birini çıkaracak ve o Türkiye'de seçimi kazanacak. Belediye başkanları CHP’li belediye başkanları. Onların adına konuşmaya yetkim yok. Masa dimdik devam ediyor. Sayın Akşener’in Başbakan olmak yönündeki kararlılığı devam ediyor” diye konuştu.

BÜTÜN DEMOKRATİK HAREKETLER İZMİR’DEN DOĞAR
Parti olarak anketlerdeki durumlarının mevcutta yüzde 18-21 oranlarında olduğunu vurgulayan Çıray, “Türkiye çapında saygın anket kuruluşlarına biz parti olarak aboneyiz. Akşener prensip gereği anket yaptırmıyor. Burada gördüğümüz İYİ Parti yüzde 18-21 oy bandına oturmuş durumda. İzmir’de buna paralel gidiyor. İzmir'in önemli hassasiyetleri var. İzmir geçmişte merkez siyasetin önemli kalesiydi. Uzun yıllardır merkez siyasetin tasfiye olmasından kaynaklı AK Parti’nin Türkiye için tehdit olduğunu gördüğü için CHP'ye yönelmiş. Yüzde 30-35 AK Parti'ye yönelmiştir İzmir’de. Bunlar cumhuriyet karşı demek değildir. Bu insanların toplasanız yüzde 10’u anti laik anlayışına sahiptir. Geri kalanlar geleneksel siyaset, ailesi gibi konular. İzmir’de oy almak istiyorsanız iki temel durum var. Biri laik, demokratik cumhuriyete sahip çıkacaksınız. İkincisi İzmir’de oy verme biçimini AKP karşıtlığı oluşturuyor. Hangi siyasi parti olursa olsun AKP’ye yakın durursa oyları çakılır. Biz laik cumhuriyete bağlı bir partiyiz. Bir kitle merkez partisiyiz. 3 temel ilkemiz var. Demokratız, milliyetçiyiz ve kalkınmacıyız. Bütün demokratik hareketler İzmir’den doğar, Akdeniz’den veya Marmara’dan rüzgarı alır ve tüm Türkiye'yi sarar” ifadelerini kullandı.

BİR ELEŞTİRİ YAPIYORSA SAYGI DUYARIM
9 Eylül afiş tartışmaları ile ilgili de Müsavat Dervişoğlu’nun sözlerinin üzerine söz söylemeyeceğini vurgulayan Çıray, “Bir kere koku meselesini eleştirdim. Onu siyasi kimlik olarak değil İzmir'in yerlisi olarak ifade ettim. Burada evim var ve rahatsızım. Bana göre bu aşamadan Türkiye'nin tek gündemi var. O da AK Parti iktidarından Türkiye’yi kurtarmak. Ben birlikte siyaset yaptığım Dervişoğlu’nun sözlerini asla tartışmam.  Biz aynı partide siyaset yapıyoruz ve Dervişoğlu Grup Başkanvekilimiz. O bir eleştiri yapıyorsa ona saygı duyarım” dedi.

 
EÜ Eczacılık ‘İnhaler İlaçlar’ patenti almaya devam ediyor
 
Kurtuluş şenliklerine muhteşem gala... Torbalı'da 100.yıl coşkusu!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tansel 8 Eylül 2022 Perşembe 14:48

bana bak muhalif sivas çorum diye ortalık karısırmayı bırak yasamak istemiyorsan bu ulkeden çık git

Yorumu oyla      2      3  
muhalif 8 Eylül 2022 Perşembe 12:12

Sn.Çıray CHP.den geçme, İyi Parti MHP. ve Ülkü ocakları mirası taşıyor. HDP. terörle ile bağlantılıysa, bizlerde Maraş ve Çorum katliamlarına dahil olanları unutmadık.Bizde karşılarına bunu çıkarırız.. Cevap versinler....

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHPli Kılıç: İzmir kurtuluş savaşını bitiren şehirdir!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
CHP'li Beko'dan '9 Eylül' mesajı!
İzmir’in kurtuluşunun 100'üncü CHP’nin kuruluşunun 99'uncu yıl dönümünün ...
İzmir’de bir ilçenin kaderi değişecek… ‘540 hektarlık’ zirvede neler konuşuldu?
İzmir’in Karabağlar ilçesinde mahkeme süreçleri sebebiyle ile uzun yıllardır ...
 
Tarım Kredi Kooperatifi'nde '13 milyonluk gıda imhası' iddiası meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Tarım ve Orman Bakanlığı’na Tarım Kredi ...
Sırbistan'a seyahatlerde yeni dönem!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkan turunun ikinci durağı olan Sırbistan’a geldi, ...
CHP'den Gürsel Tekin'in HDP çıkışına açıklama!
CHP'li Gürsel Tekin'in, "HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" ...
 
Kutlamalara katılacak... Kılıçdaroğlu, İzmir'e geliyor!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu yıl ...
CHP'li Serter gözlemlerini anlattı: AK Partilileri sahada görmüyorum!
CHP’li Milletvekili Bedri Serter saha çalışmalarına hız verdiklerini belirterek ...
CHP'li Kılıç'tan 'Karaburun' soruları ve Cumhur İttifakı'na tepki: Neredesin Bekir Bozdağ?
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva